Húsvét előtt

Örökös harc a tisztaságáért

Néha úgy érzem legyőz a mosatlan. Nem értem, hogy van az, hogy bármennyit mosogatok mindig hegyekben áll újra és újra, még nincs mosogatógépünk, de már tervbe van. 😉 A porcicákról meg ne is beszéljük, mintha ők is a háziállataink lennének.

Húsvét előtt ez az utolsó hétvége. Jó lenne végre takarítani, hogy az ünnepre mindenhol tisztaság legyen, még a szekrény jó magas tetején is. De mikor??? Egyszerűen sokszor úgy érzem soha nem érek a takarítás végére. Örökös harc a miénk és valahogy mindig ő győzedelmeskedik.

Mielőtt megszületett Zoé valahogy ezt is sokkal lazábban kezeltem. A kosz soha nem vett fel mindent, de ha egy héten egyszer porszívóztam bőven elégnek tartottam. Most viszon úgy érzem muszáj takarítanom, megfelelnem a fejemben levő “anyaképnek“. Pedig ez butaság, nem attól leszek jó anya, hogy folyton takarítok, de mégis úgy érzem muszáj megcsinálom.

Jön az ünnep és szeretném, hogy minden ragyogjon, hogy minden ünnepi pompába legyen. Ez az én kis víziom. A valóság viszont az, hogy a takarítás felénél tartok, a díszítés fele még a dobozokban várja, hogy végre kitegyük őket. Az ajtódíszt időbe kitettem. Kis győzelem az életemben! 😉 Tehát az igazság az, hogy amikor már mindennel kész kéne legyek, csak az ünnepi menüre koncentráljak, még sehol sem tartok. Biztos vannak anyák, akik már mindennel készen vannak. Meséljétek el nekem kérlek mi a titkotok????

Próbálkozom, csinálom, de valahogy a napi kismilliónyi egyéb teendő mellett erre nem mindig jut időm és energiám. Tudom, hogy mire itt lesz az ünnep mindennel elkészülök, de milyen áron? Megéri ez a sok hajtás, az, hogy kifárasztom teljesen magam az ünnepre?

A válasz rá az én fejemben most az, hogy IGEN. Hiszen ez az első közös húsvétunk. Hadd legyen a húsvét alatt minden “tökéletes”, majd utána pihenek, vagy sem 😂, de legalább a húsvét alatt a lelkemben azt érzem én mindent megtettem ami csak tőlem telt. ☺️ Nekem most ez a fontos. Kismackó el is aludt, úgyhogy megyek is folytatni a takarítást. 😉

Hajrá, megoldjuk ezt is! ☺️😆🐇

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: