Tökéletesen tökéletlen személy

Hogy hogyan jellemezném magam, mint embert, anyát, feleséget, nőt? Hát így “Tökéletesen tökéletlen!”. Azt hiszem ebbe benne van minden amit a mai fejemmel röviden önmagamről el tudok mondani.

Amióta anya vagyok bár sokkal kevesebb időm jut önmagamra, mégis úgy érzem az elmúlt kicsit több, mint 1 év alatt többet tanultam magamról, mint előtte valaha, pedig nem az a típusú ember vagyok, aki önmagam megismerését a szőnyeg alá szokta söpörni.

Az elmúlt 1 év bizony megtanított, hogy semmi sem lehet tökéletes, és ha folyton a tökéletességet hajszolom a végen a pillanatot amibe élek elvesztem és utólag csak bánkódok miatta.

A nő

Hogy nőként mennyire nem vagyok tökéletes? Elég csak egy képre nézni rólam és azonnal lerí a valóság. Itt bizony fölösleges túlsúly van. Bizony a hajam nagyon kevés, és a szoptatástól csak még kevesebb lett. A külsőségek terén komoly hiányosságaim vannak a tökéletességtől. Hogy zavar-e? Hát persze!, hiszen én is emberből vagyok, én is nő vagyok. De, hogy mennyire fogalalkozom mindezzel? Természetesen próbálok változtatni amennyit éppen az időm és energiám enged, de jelenleg nem ezt tartom a legfontosabbnak az életemben, ezért annyira nem bánt ez a mindennapokban. Vannak percek amikor a tükör előtt állva könnyezem, de ezen hamar túl teszem magam és megyek tovább. Ezeket olvasva biztos van aki úgy gondolja egy újabb nő, aki elhanyagolt, aki nem ad magára eleget, és igen úgy gondolom igaza is van, ezt kár lenne tagadnom, de jelenleg ennyi az amit ki tudok hozni magamból. Sajnos vagy nem sajnos az már megint más kérdés.

Lelkileg jól vagyok, fejlődök és előre haladok. Egyszerű, kedves embernek tartom magam, aki még hisz az emberi jóságban. Hogy más is így gondolja-e azt tőlük kell megkérdezni. Visszatérve, néha nagyon megbánt a világ, néha úgy érzem most nagyon nem jó nekem, de összességében jól vagyok, és ez a fontos, hogy a végen mindig arra jutok, hogy ott a megoldás csak el kell érni addig. ☺️

A feleség

Hmmm… erről talán Lehelt kéne megkérdezni, egyszer talán meg is kérdezem szerintem milyen az ő felesége.

Ha őszintén leírom, hogy szerintem milyen vagyok, mint feleség akkor azt mondanám, hogy ELFOGLALT. Röviden és tömören ebbe minden benne van, elfoglalt vagyok, mert van egy apró kismackó, aki a napon nagy százalékában csak velem van, így nem mindig marad időm arra figyelni, hogy az este hazaérkező férjem vacsorával várjam, hogy hétvégén kettesbe főzzünk nyugodtan valami finomat (együtt főzünk hármasban főként), hogy este amikor kismackó már alszik 30 perc után ne érezzem azt, hogy én mindjárt elalszom mellette. Persze azért próbálok odafigyelni rá és apró kedvességekkel meglepni őt, vagy esténként ha csak rövid időre is összebújni és beszélgetni kicsit. Az este az a mi időnk csak ennyi maradt nekünk úgy tényleg kettesben, ezért azt tényleg próbáljuk kihasználni, hogy rólunk szóljon. Tudom, hogy a tökéletes feleségtől mérföldekre állok, de remélem a férjem így is szeret majd mindig, hogy nem vagyok álom feleség. 💕 (Azt mondja ő így szeret!😉☺️💕)

Az anya

Nah igen… új szerep a többihez képest, viszont jelenleg a legkomolyabb és legtöbb időmet kitöltő. Hogy milyen anya vagyok? Remélem JÓ, és itt megjegyzem, hogy nem tökéletes, mert úgy gondolom tökéletes anya nincs, ha meg van akkor valami mást áldozott fel érte szerintem, de ki tudja lehet mégis vannak ilyen anyák…

Igazából milyen anya voltam, vagyok és leszek azt az idő és majd kismackó tudja megmondani. Minden nap törekszem rá, hogy a lehető legjobb anya legyek, hogy főzzek neki, hogy friss egészséges amennyire csak lehet vegyszermentes gyümölcsöt, zöldséget adjak neki, hogy amennyire lehet bio tejtermékeket egyen, hogy amennyire tudom a tartósítószerrel teli mű ételeket minél később kapja, hogy a cukor minimális legyen az életében, és ekkor még csak mind az étkezésről beszéltem.

Nap, mint nap olvasok, keresgélek mi a jobb neki, miből milyent vegyünk, melyik kozmetikum a jobb, minden természetes legyen amennyire csak lehet. Amennyire lehet vegyszermentesen takarítsam lakást. Igen a természetességre, biora, környezettudatosságra nevelés, tanítás az én vesszőparipám. Tudom és elfogadom, hogy nem minden anyának az a legfontosabb, de attól még jó anya, de nekem ez fontos.

A nevelés terén próbálok amikor csak időm engedi sokat olvasni és minden könyvből a nekem tetsző részeket Lehellel átbeszélni és aszerint nevelgetni, tanítgatni kismackót. Próbálok türelmes lenni, nyugodt maradni és mindent elmagyarázni kedvesen. Hogy mindig sikerül-e? Áhhhh dehogy! 😒 Viszont, ami fontos, hogy törekszem rá, hogy kitalálok új stratégiákat. A legújabb, hogy mielőtt robbannék nagy levegőt veszek kifújom magam és akkor szólok rá, vagy a pelenkázás közbeni harc alatt végig énekelek neki, ami megnyugtatja és így hagyja, hogy nyugodtan pelenkázzam. Hagyom neki, hogy felfedezze a világot, próbálom nem túlfélteni, hagyni, hogy a maga kis kíváncsi módján mindent fel tudjon fedezni ami nem veszélyes számára, ami meg veszélyes tiltani, de közbe el is magyarázni, hogy az éppen mi az és miért veszélyes neki. Tetszik az a francia felfogás, hogy keretek között mindent lehet a gyereknek, ezt kimondottan jónak tartom és eszerint próbáljuk nevelni kismackót. Vannak határok, vannak kialakított szabályok, de azon belül szabadon mozoghat és felfedezhet. Hogy ez a felfogás jó-e és később is jó lesz-e azt csak az idő mondja meg, de eddig azt látjuk, hogy működik nyitott, barátságos érdeklődő és nagyon kiváncsi gyerek, aki kimondottan jól fejlett korához képest. Nekünk ennyi elég is most Lehellel… ☺️

Tudom, hogy a tökéletes itt is távol el tőlem, ha nagyon őszinte akarok lenni itt zavar a legjobban, hogy nem vagyok tökéletes, de elfogadtam, hogy nem lehetek az. Törekszem nap, mint nap, hogy jó legyek és remélem ez elég lesz ahhoz, hogy kismackónak boldog, kiegyensúlyozott gyerekkora legyen, és felnőttként megtalálja a számára legjobb utat és boldogan éljen. ☺️😍💕

Meséljetek ti milyenek vagytok? Hogyan élitek meg ezeket a szerepeket? Mi a fontos számotokra és kevésbé?

Szép napot nektek! Higgyetek magatokba! ☺️💕


A blognak lett Facebook csoportja Expat mommies-Anyák,akik távol élnek a nagy családtól. Ha van kedvetek csatlakozzatok és hívjátok meg az ismerőseiteket is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: