Egyszerűbb gyerekkor (K.J.P.)- talán nekünk is egyszerűbb?

Tényleg egyszerűbb ha egyszerűsítetten élünk?

Azt hiszen ez a könyv most hatással van rám (Kim John Payne: Egyszerűbb gyerekkor), hogy mennyire változtatja meg az életünket vagy sem az a jövő titka, de az tény, hogy mélyen elgondolkodtattak a sorai és változtatásra sarkallnak minket.

Már a könyv megvásárlása előtt elkezdtük Lehellel érezni, hogy a túl sok tárgy, túl sok zenélő játék egyszerűen nyomasztó hatással van ránk. Kismackó sem játszott egy játékkal hosszabb ideig, nem tudott elmélyülni igazán, mert azonnal ott volt egy másik játék, egy újabb inger, egy újabb zajforrás.

Úgy döntöttünk Lehellel elég lesz a zenélő hiper-szuper okos játékokból van már neki bőven ilyen és tudatosabban kezdünk neki játékot venni, játékokat kérni.

Talán pont ennek hatására, talán teljesen véletlen, de akkor találtam rá erre a könyvre és jó pár hétre rá el is kezdtem olvasni. 😉 (Kisgyermekkel az élet, megveszed a könyvet aztán reméled még abba a hónapba bele is tudsz olvasni. 🤣)

A játékok szelektálása azonnali megerősítés volt nekünk, és valóban a kevesebb, de tudatosan vásárolt játék nálunk jobbnak bizonyult. Kiderült, hogy tényleg nincs szüksége kismackónak millió játékra, hogy elmélyülten tudjon játszani. Igazából van időszakosan pár kedvenc játéka azokkal játszik sokat a többivel csak néha, aztán váltogatja és mi is váltogatjuk az elől levő játékokat. Ha kap egy újat egy régit amivel már jó ideje nem játszott azt eltesszük, így nem halmozódnak fel a játékai újra. Amelyik nem a korának megfelelő játék eltettük, vagy egyszerűen még nem adtuk oda neki. Lassan, de biztosan haladtunk és haladunk a mai napig, de minden nap megerősítődött bennünk eddig, hogy ez jó út számunkra. ☺️

Ez a fajta egyszerűsítés könnyen és viszonylag gyorsan ment nekünk. Nem zökkentett ki a megszokott menetrendből sem minket sem kismackót. Őt egyáltalán nem zavarta, hogy kevesebb játék van elől, sőt tetszik neki, hogy tudja mi hol van és tudatosan, ha könyvet akar olvastatni vagy nézegetni a könyves kosárhoz megy. ☺️

Nah, de a többi amiket ír… valóban hosszú távon valószínű jó hatással lesz ránk, vagy régóta látjuk jótékony hatását. Például nálunk kismackó kb. 3 hetes kora óta van esti rituálénk, megvan az esténknek az ismétlődő ritmusa, és talán ennek tudható be, hogy soha nem volt gondunk az esti fektettéssel. (Remélem nem most szóltam el magam! 🙃)

Visszatérve, rendszeres közös vacsorák, vagy tematikus vacsora ötlete kimondottan tetszik nekünk, mint ötlet. Nah, de a megvalósítása… igen tudom, ha már rutin lett belőle milyen jól fog esni, hogy tudom ma tészta nap van, akkor tudatosan arra vásárolok, de addig kínkeresvesen figyelni kell rá és energiát belefektetve rutinná alakítani az esti közös vacsorát vagy bármi mást.

Minden változás és változtatás komoly befektetett energia és ez így is van jól. Kérdés viszont az, hogy jelen esetben egy családnak mennyi plusz energiája van, hogy hosszú távon valami jót vagy talán jobbat alakítson ki a jelen helyzetnél.

Idővel beszámolók róla hogyan is haladunk. Mi jött be, mi nem, mi tetszik és mi az ami számunkra kuka.

Addig is, ha van kedvetek lapozzatok bele a könyvbe, szerintem megéri. 😉 Ha meg mégsem tetszik akkor legalább annyival is előbbre vagytok. (Nem reklám, csak őszinte vélemény a könyvről!)

Szép napot nektek!☺️


A blognak lett Facebook csoportja Expat mommies-Anyák,akik távol élnek a nagy családtól. Ha van kedvetek csatlakozzatok és hívjátok meg az ismerőseiteketis!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: