Hova tűntem?

Talán én sem tudom igazán erre a választ, hogy miért némultam el az blogon? Miért nem jött/jön zsigerből, mint előtte, hogy ide írjak?

Hónapok óta keresem önmagamban a választ, de valahogy még mindig nem találtam meg az okát. Nem azért nem írtam, mert a kezdeti lendületem nélkül már nem volt kedvem írni, hanem egyszerűen azért, mert nem jöttek a szavak, nem tudtam könnyen formálni a gondolataimat. Egyszerűen nem ment az egész. Ennek az okát viszont azóta sem tudom pontosan…

Az elmúlt hónapokban rengeteget olvastam, az olyan könyvek érdekelnek mostanában ami a gyerekneveléssel, annak bizonyos szegmenseivel foglalkozik. Sok új információt szívtam magamba és a leírtakat önmagamra/önmagunkra formálva alkalmazom/alkalmazzuk azóta.

A Kim Jon Payne Egyszerűbb gyerekkor című könyve nagy hatással volt rám, és talán ha mélyen a lelekembe nézek lehet pont emiatt is “némultam” el. Az egyszerűség, a rendszer, a nyugodtabb élet, a kevesebb telefon én internet használat ráébresztett, hogy annyira nekem ez a nagyvilág előtti írás nem is fontos, annyira nem érzem mindennapi életem fontos részének, hogy írjak.

A tuti válasz viszont nem ez, mert ettől még néha hiányzott az írás, néha úgy megírtam valamit elmeséltem volna Nektek mi és hogyan történt velünk, de a szavak mégsem jöttek. Írtam, de éreztem csak szenvedés az egész, és ez elkeserített, inkább hagytam az egészet és pár kép formájában posztolgattam csak Nektek.

Hiányzik a blog? Őszintén igen, de, hogy mikor jön el az az áttörés, amit olyan nagyon várok és amikor újra azt fogom érezni, hogy a szavak csak úgy folynak belőlem. Lehet, hogy soká… nem tudom… Azt hiszem egy újabb fejlődési szakaszba kerültem, ahol még sok a homály előttem, de ezt annyira nem bánom, mert úgy érzem jó irányba fejlődöm. Türelmesebb, nyugodtabb és az életet jobban értékelő lettem. Valószínű a dán életérzés is segít ebben, olvastam a Gyereknevelés dán módra című könyvet és a Hygge-t is az elmúlt hónapokban. Mindkét könyv jó hatással volt rám, dolgokat amiket eddig kb. tudtam, de nem figyeltem rá ennyire tudatosan, azokra most sokkal jobban figyelek és értékelek.

Remélem lesz folytatás…

Puszi Nektek! 😘

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: